هوای پائیز در بازار سرمایه عطر و طعم خاصی دارد. حالا بیش از یک دهه است که بورسی ها پائیز دور هم جمع می شوند تا هم از مسائلشان و هم از مصائبشان سخن بگویند.

اجتماع پائیزی اهالی بورس در کیش امسال یازدهمین سالش را برگزار خواهد کرد. جماعتی که 52 ماه است دارند از جیب می خورند و با ضرر های سنگینش می سوزند و می سازند!

زمان اما وقت گله گذاری و شکایت نیست، نمایشگاه ظرفیت های بازار سرمایه و سرمایه گذاری قرار است بگوید بورس توانایی تامین مالی بخش های مختلف را دارد. قرار است بورس یار شاطر دولت باشد نه بار خاطر!!

معمول بر این است که بورسی ها یک بار در نیمه اول سال و یک بار در نیمه دوم سال این گردهمایی را برگزار کنند. یکی در تهران و دیگری در کیش.

نمایشگاهی که می خواهد موضوع سرمایه گذاری و دستاورد های صنعت مالی را به رخ بکشد و محلی باشد تا سرمایه گذاران از نزدیک با کارشناسان، متخصصان، مدیران و تصمیم سازان مالی به گپ و گفت بپردازند.

شرایط در کیش کمی متفاوت است. الگوی نمایشگاه کیش بیش از آنکه برای مشتریان حقیقی و عام باشد، برای خلق ارتباطات حقوقی و استفاده از بستر های مراوداتی بین فعالان بخش های مختلف اقتصادی با نهاد های مالی و سرمایه گذاری طراحی شده است.

اگر نمایشگاه تهران را به نوعی مجمع عمومی سالانه بازار سرمایه بدانیم که سهامداران و عموم سرمایه گذاران برای کشف حقایق تازه و گرفتن پاسخ سوالات و ابهامات به گوشه و کنار آن می روند؛ نمایشگاه کیش یک نوع گردهمایی و هم اندیشی فعالان اقتصادی، مالی و سرمایه گذاری است که در آن به راه حل ها، مشکلات و مسیر های تازه برای نیل به اهداف و توسعه ارتباطات بین دستگاهی پرداخته می شود.

با عبور از انواع ریسک های سیستماتیک، نمایشگاه کیش را می توان پر پرواز بازارهای مالی به سمت ارتباطات بین المللی و کشف بازار های جدید دانست. بی شک راحتی تردد صاحبان سرمایه و سرمایه گذاران خارجی به کیش و امکان پروازی آسان به دوبی مسیری را بوجود می آورد که در آینده ای نه چندان دور باید اهمیت ویژه ای برایش قائل شد.

توسعه معاهدات بین المللی از جمله بریکس و شانگهای و حل مسائل منطقه ای، چشم اندازی روشن برای توسعه سرمایه گذاری ها و رونق بازار های مالی را نشان می دهد. می توان نمایشگاه کیش را با یک دیدگاه ملی به محلی برای نمایش دستاورد های مالی، بانکی و بیمه ای کشور های دیگر قرار داد تا هم مشکلات و موانع پیش روی ارتباطات بین بازار ها حل شود و هم انواع دستاورد ها و پیشرفت ها در معرض دید سرمایه گذاران بین المللی قرار گیرد.

اینجا در کیش و به افق سرمایه گذرای می توان ایستاد و آینده ای روشن را دید که در پس دریای متلاطم ریسک ها رخ می نماید. ایران برای توسعه پایدار به تولید نیاز دارد و تولید هم به تامین مالی و سرمایه گذاری وابسته است.

رشد اقتصادی بالا با سرمایه گذاری داخلی و خارجی رخ می دهد و همه اینها می طلبد تا سرمایه گذاران، سرمایه پذیران و مدیران بنگاه های اقتصادی و مالی به ادبیات مشترک و راه حل همکاری برای خلق ثروت برسند.

یاسر فلاح

مدیرعامل و نائب رئیس هیات مدیره شرکت سبدگردان دارایی نیکی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.