به گزارش دبیرخانه کیش اینوکس و به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران(سنا)، یازدهمین نمایشگاه بورس، بانک و بیمه (کیش اینوکس۲۰۲۴) با حضور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، جمعی از مدیران ارشد بازار سرمایه و اصحاب رسانه در مرکز همایشهای جزیزه کیش برگزار شد. حجت اله صیدی، در مراسم افتتاحیه این نمایشگاه، ضمن تقدیر از برگزار کنندگان این همایش مهم و بزرگ، گفت: سالهای ۵۹ تا ۶۷ برای کشور سال های سختی بود اما شاهد فعالیت مداوم کارخانه ها و شرکت های بزرگ بودیم.
او با بیان اینکه فعالیت شرکتهای تولیدی وکارخانهها در آن زمان تعطیل نشد، افزود: مساله امروز اقتصاد،التهاب و خطر درگیری نظامی نیست بلکه موضوع اصلی رشد اقتصادی است.
صیدی با اشاره به شاخصهای مثبت ومنفی در اقتصاد گفت: تورم ، اشتغال، بیکاری و خط فقر جزو شاخص منفی ومثبت در اقتصاد است اما طی مطالعات انجامشده این شاخصها زیر چتر رشد اقتصادی رنگ خواهند گرفت.
او افزود: وقتی رشد اقتصادی نباشد، کوچکترین تورم نیز آزاردهنده خواهد بود.
رئیس سازمان بورس با تاکید بر اینکه اقتصاد کشور در کنار سرمایه گذاری رشد می کند، توضیح داد: تشکیل سرمایه از مسیر بازارهای مالی میگذرد.
او ، تشکیل سرمایه را مهم خواند و گفت: تشکیل سرمایه و رشد اقتصادی با مشارکت وهمراهی فعالان بازار وبرگزاری این نشستها محقق میشود.
صیدی با اشاره به اینکه کنشگران مرزی بین اقتصاد خرد و کلان از جمله نهادهای مالی به ایفای وظیفه میپردارند، افزود: این گروه در اقتصاد کلان نقش مهمی را ایفا میکنند. به بیان دیگر، بازارهای مالی با کمک کنشگران به پیشرفتهای قابل توجهی دست یافته است.
او، ظرفیت بازارهای مالی را مطلوب خواند و افزود: تعداد ۱۱۴۰ نهاد مالی فعال ثبت شده داریم که در نوع خود باعث افتخار است.
صیدی با بیان اینکه کنشگران مرزی برای ایفای نقش موثر خود باید هوشیار و هوشمند عمل کنند، بیان کرد: نهادهای مالی باید پیشرو باشند و اقدامات درست و مطلوبی را انجام دهند.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار، افت وخیز را طبیعت بازار مالی خواند وگفت: انتظار میرود فعالان بازار تصمیمات درست ومنطقی بگیرند.
صیدی با اشاره به اهمیت بازار مالی مطرح کرد: فضای کنشگری حاکم در ایننمایشگاه منجر به تشکیل سرمایه میشود.
دستاوردهای نمایشگاه کیش اینوکس
رحیم سرهنگی مدیرعامل منطقه آزاد کیش در مراسم آغاز به کار یازدهمین نمایشگاه کیش اینوکس گفت: اتفاق مثبتی که از سال گذشته تاکنون افتاد، تاسیس نخستین دفتر سازمان بورس و اوراق بهادار در جزیره کیش بود، همچنین طی تفاهم نامهای، لیزینگهای کار آفرین و یک شرکت سهامی عام در جزیزه کیش شروع به کار کردند. موارد فوق به عنوان دستاوردهای این نمایشگاه از سال گذشته تاکنون بوده است.
حسین عبده تبریزی، پیشکسوت بازار سرمایه نیز در ادامه این مراسم گفت: با توجه به اینکه فعالان اقتصادی ایران امسال در این گردهمایی تحت فشار سیاسی قرار داشتند اما در چنین فضایی برگزاری چنین رویدادی بیگمان تلاشی ستودنی است.
او افزود: این هم اندیشی ضرورتی امکان ناپذیر و امیدی روشن بخش برای آینده کشور است به طوریکه ما را در مسیر ساختن آینده کشور هدایت می کند.
عبدهتبریزی گفت: این روزها اقتصاد و به ویژه بازار سرمایه با چالشهایی مواجه است.
او عنوان کرد: در این نمایشگاه متخصصان و کارشناسان تلاش خواهند کرد با نگاهی عمیق مسائل بازار سرمایه را بررسی و دنبال کنند.
اهمیت صنعت مالی
علینقی مشایخی اقتصاددان و استاد دانشگاه نیز در ادامه این مراسم اظهار داشت: صنعت مالی صنعت فوق العاده مهمی برای پیشرفت کشور است که به افزایش تولید کمک بسیاری می کند.
او افزود: با توجه به اهمیت صنعت مالی چنین گردهمایی که صورت مساله آن کارآمدتر کردن این صنعت است اهمیت خود را به خوبی نشان می دهد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه صنعت مالی کشور وضعیت خوبی ندارد، گفت: همفکری و چاره اندیشی اهمیت مهمی دارد چرا که نخبگان این صنعت دور هم جمع شده اند.
او اظهار داشت: اگر سیاست های اقتصادی و پولی و مالی درست تنظیم نشود صنعت مالی با چالش روبرو می شود و اگر شرایط سیاسی و بین المللی بهبود پیدا نکند ، انگیزه برای سرمایهگذاران کاهش می یابد.
مشایخی گفت: اگر بنگاهها بهرهور باشند، صنعت مالی واسطه خوبی برای جذب سرمایه گذاری خواهند بود. امیدوارم در سال جاری با نگرش جامع و چند رشته ای صنعت مالی به جایگاه واقعی خود بازگردد.
او با اشاره به اثر سیاستهای داخلی و کیفیت حکمرانی بر صنعت مالی توضیح داد: اگر بنگاهها بهرهور و سودده باشند صنعت مالی میتواند واسطه خوبی بر تجهیز منابع باشد.
محورهای قانون تامین مالی تولید
جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نیز در این مراسم با اشاره به اینکه قانون تامین مالی تولید و زیرساختها در مجلس یازدهم مصوب شد، گفت: در این قانون یکسری ساختارها تعریف شده است، بحث توسعه دامنه وثایق و رتبهبندی شرکتها و تضمینهای دولتی و شرکتی، مولدسازی داراییها و صندوق پروژه ها و توفیق وثایق، انتشار اوراق مشارکت ارزی از جمله مواردی است که در این قانون دیده شده است.
این نماینده مجلس با اشاره به اینکه محورهای موجود در این قانون، به بازار پول و سرمایه و بیمه کمک شایان توجهی میکند، عنوان کرد: اگر در نشستها ابعاد و زوایای این قانون مورد بررسی قرار گیرد تاثیر بسزایی بر صنعت مالی خواهد داشت.
ضرورت توجه به سرمایهگذاری
همچنین، قدیر قیافه عضو شورای بورس در ادامه این مراسم با تاکید بر اینکه اصل ۴۴ قانون اساسی از جمله موضوعاتی است که مقام معظم رهبری به آن تاکید بسیار دارند، افزود: قانونگداران در مجلس و دولت میبایست اصل ۴۴ قانون اساسی را به سمت و سوی درست پیش ببرند.
قیافه با بیان اینکه امروز ضرورت دارد به حوزه سرمایهگذاری داخلی و خارجی اهتمام ویژه داشته باشیم، تصریح کرد: بیثباتی در سیاستها و قوانین مانع عدم سرمایهگذاری در کشور شده و به زیان تولید تمام می شود.
او بیان کرد: تکلیف ما در حوزه اقتصاد باید روشن شود و به توسعه بیشتر فکر کنیم. باید جدا از سرمایههای مالی به سرمایه انسانی توجه ویژه داشته باشیم.