به گزارش مدار اقتصادی، در این مراسم، مجید عشقی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، گفت: امیدوارم که نمایشگاه کیش اینوکس به حل مسائل مالی کمک کند.
او با بیان اینکه بازارسرمایه در تامین مالی اقتصاد کشور نقش مهمی دارد، افزود: طی دهههای گذشته نقش بازارسرمایه در تامین مالی اقتصاد کشور بسیار کمرنگ بود، اما خوشبختانه از سال ۱۳۸۴ با تصویب قانون اوراق بهادار نقش آن پررنگتر شده است.
او افزود: در نیمه نخست امسال، حدود ۳۰۰ همت تامین مالی صورت گرفت و انتظار میرود تا پایان سال این عدد به ۸۰۰ همت افزایش یابد. این اعداد نشان میدهد که بازارسرمایه میتواند نقش موثری در تامین مالی اقتصاد داشته باشد و امیدوارم این ارقام افزایش یابد.
رئیس سازمان بورس ادامه داد: سال جاری تعداد نهادهای مالی فعال به بیش از هزار نهاد رسید. طی دوسال گذشته مجوز ۲۰۰ نهاد مالی به منظور خدمترسانی بهتر در قالب کارگزاری، سبدگردان و … غیره صادر شد. تعداد شرکتهای پذیرفته شده نیز به ۸۰۰ عدد رسید.
رییس سازمان بورس ادامه داد: عدم اعمال حاکمیت شرکتی یکی از موانع جدی در بحث سرمایهگذاری و تامینمالی است و برنامهریزیهایی در خصوص بهبود فرآیند آن صورت گرفته است. بحث گسترش ابزارهای مالی نیز یکی دیگر از برنامههای سازمان بورس است.
عشقی همچنین با شاره به عوامل اثرگذار بر بازارسرمایه گفت: یکی از عوامل رونق بازارسرمایه، پیشبینی پذیری بازار و اقتصاد است. برخی نگاههای سینوسی به بازار و صنایع اعتماد سهامداران را دچار خدشه میکند و سالها بازگشت این اعتماد طول میکشد.
رحیم سرهنگی، مدیرعامل منطقه آزاد کیش نیز در این مراسم، گفت: یکدهه از برگزاری این نمایشگاه گذشته و این رویداد به یک بلوغ رسیده است. در این نمایشگاه به دنبال ایجاد یک گروه از فعالان اقتصادی به منظور توسعه و نوآوری اقتصادی هستیم.
مدیرعامل منطقه آزاد کیش با بیان اینکه حضور سفرای کشورهای بریکس در نمایشگاه سبب رونق و شکوفایی است، افزود: در تلاش هستیم که این نمایشگاه به مجمع بزرگ اقتصادی غرب آسیا تبدیل شود و اعتقاد دارم که برای تحقق این امر جزیره کیش، از همه فاکتورهای لازم برخوردار است.
او گفت: سازمان منطقه آزاد کیش هر آنچه برای میزبانی برگزاری رویدادهای اقتصادی لازم است را فراهم میکند.
همچنین مالک رحمتی، رئیس سازمان خصوصیسازی نیز در این رویداد گفت: آنچه امروز باید برای همه ما در اولویت قرار بگیرد رشد اقتصادی کشور است و رشد و توسعه، جز از مسیر سرمایهگذاری امکانپذیر نیست.
او با بیان اینکه اگر شاخص سرمایهگذاری یک کشور مسیر صعودی را طی نکند، نمیتوان ادعا کرد در مسیر رشد و توسعه و پیشرفت است، افزود: از اهالی بازارسرمایه تشکر میکنیم. این نهاد اقتصادی طی دو سال گذشته در حوزه تامین منابع مالی نقش زیادی ایفا کرده است.
رحمتی ادامه داد: بانک مرکزی باید تورم را مهار و نقدینگی را کنترل کند و این کار با کمک بازارسرمایه امکانپذیر است.
رییس سازمان خصوصیسازی افزود: علاوهبر این، بازارسرمایه به شفافیت بیشتر اقتصاد کشور نیز کمک میکند و امیدواریم همه شرکتهای دولتی و خصوصی در این اتاق شیشهای فعالیت کنند.
او گفت: همه منابع و سرمایهها باید از مسیر بازارسرمایه بگذرد و این نهاد اولویت تامین مالی بخش مولد اقتصاد باشد. با این حال امروز بازارسرمایه نیازمند خلاقیت و نوآوری است و به توسعه ابزارهای جدید نیاز دارد.